- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק מ"י 42784-07-12
|
מ"י בית משפט השלום קריית גת |
42784-07-12
23.7.2012 |
|
בפני : רובין לביא שופטת בכירה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. יוהנס ברה 2. וולדסלס ביין עו"ד טל גולדנר עו"ד ויינשטין |
| החלטה | |
הנני ממנה את עו"ד וייינשטיין ואת עו"ד גולדנר לייצג את החשודים בתיק זה מטעם הסנגוריה הציבורית.
<#3#>
ניתנה והודעה היום ד' אב תשע"ב, 23/07/2012 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
החלטה
לפני בקשה להארכת מעצרם של החשודים למשך 5 ימים בגין חשד לתקיפה הגורמת חבלה של ממש בצוותא חדא.
עיינתי בחומר הראיות בתיק ומהודעה של גטאון דוד קנדי, עולה שבשבת לפנות בוקר ישב מחוץ למסעדה, התעורר בפנים ויכוח כלשהו וראה השלכה של בקבוקים ואבנים לעבר דאגו והוא בירר במה מדובר, והתקשר למשטרה.
דאגו מציין כי שתה עם חבר מרוק ואריתראים קפצו עליהם ולדבריו הם היו שיכורים ולדבריו מדובר ב- 8 - 9 אריתראים והם הרביצו להם, והוא הצליח לתפוס אחד מהם ובהמשך נמלט. עיינתי בהודעה של מרוק, הוא תיאר בחורים שתויים ודחפו אותו והרביצו לו ולחברו אפי. תחילה תקפו אותנו שניים ובהמשך הצטרפו עוד, ובסה"כ מתאר קבוצה של 10 חודשים. הם לא התלוננו במשטרה, שכן לא ידעו מה זהותם.
אולם, בהמשך למחרת בבוקר התקשרו למשטרה לאחר שהבחינו לטענתם, בחשודים שנמצאו בדירה. מהדוח של השוטר טל זוהר עולה, כי פגש בדגו ובקנדי, הם טענו שהותקפו על ידי אריתראים, הם יודעים היכן הם נמצאים, הם הובילו אותו לבית, הצביעו על שני החשודים בדירה, אלו החשודים שבפני, פליטים מאריתריאה.
כאשר נשאלו במשטרה מה חלקו של כל אחד מהחשודים, דגו מסר שהנמוך (חשוד 2 ) זרק עליו אבן ולפני כן השליך עליו בלטה. כאשר נשאל ספציפית מה עשה השני, טען שזהה רק את הנמוך, אולם הוא יכול לזהות גם את האחרים שתקפו. החוקר הבחין בשפשוף מתחת לעינו; מרוק מסר אף הוא שהבחור הנמוך זרק אבן וכי קיבל מכה מהאבן בחזה, אך לא נזקק לטיפול רפואי. הוא תיאר שאחר תקף את חברו אפי בנגיחה, שלישי נתן לו בוקס, רביעי זרק אבן ולאחר מכן כולם זרקו אבנים וחפצים והם נמלטו מהמקום. לגבי הבחור הנוסף טען שהוא לא יודע מי זה ומה הוא עשה.
קנדי מסר, שבמעמד האירוע ראה שדגו דימם מפניו וכי זרקו עליו אבנים ובקבוקים. הוא טען שהבחור הנמוך עם חולצת הפסים, זה שתקף את דגו והשליך אבנים וכי דרש ממנו לעזוב את המקום. כאשר נשאל לגבי הבחור השני, טען שהוא לא מזהה אותו. כאשר הבחין למחרת בבחור הנמוך, הוא היה יחד איתו ושניהם נמלטו ולכן, ראו לאיזה בית נכנסו וזעיקו משטרה.
עולה אם כן בבירור כי אף לא אחד מן העדים טוען כי חשוד 1 יוהנס, היה מעורב באופן כלשהו באותה תקיפה. כל שבידי החוקר זה שהצביעו על הדירה וכי יוהנס טוען כי היה במקום אחר בנוכחות אדם שיתכן שאף הוא היה בתיגרה, אך לא ברור באיזה שעות מדובר ומכאן, שלגביו הראיות דלות ביותר.
מצאתי אם כן להורות על הארכת מעצרו של חשוד 2 ולהורות על שחרורו של חשוד 1.
אני מורה על הארכת מעצרו של חשוד 2 עד ליום 26.7.12 שעה 14:30.
חשוד 1 ישוחרר בתנאי שיחתום על ערבות עצמית בסך של 6,000 ש"ח וימציא ערב צד ג', שבידו תלוש משכורת, שיחתום על ערבות צד ג' בסכום זהה, ויציין באיזה כתובת ישהה וכן ימציא מספרי טלפון לצורך איתור וזימונו לחקירה, במידה ויהיה בכך צורך.
במידה ויתברר כי במקום יש מצלמות וכן אם מהמצלמות יעלה כי חשוד 1 היה מעורב בתיגרה, ניתן יהיה לשוב ולהגיש בקשה לעוצרו במסגרת עיון חוזר בשל שינוי נסיבות.
הואיל ואין בידו שמות ומספרי טלפון, יש לאפשר לו להוציא שמות ומספרים ממכשיר הטלפון שנמצא בחזקת המשטרה כדי לאתר ערבים.
אם לא עולה בתנאים אלה, יעצר עד למשך 24 שעות ויובא בפני בית משפט תורן באשדוד מחר, 25.7.12.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
